Френските ученици, които имат проблеми с математиката, днес с радост посрещнаха новата интернет страница faismesdevoirs.com /”реши ми задачата”/, с помощта на която студент по математика им решава задачите, за което, естествено, те плащат.
Децата ще плащат за решените задачи от 5 до 80 евро в зависимост от броя и трудността им.
“Разбрах, че на пазара има необходимост от такава дейност. Като добавим към това доза дързост, самоувереност и интернет и ето ви faismesdevoirs.com”, обясни създателят на страницата Стефан Букри.
Учителите са неприятно изненадани от тази история и казват, че децата се превръщат в потребители. "Посланието е, че за определена цена можеш да постигнеш желаните резултати. Това е страшно”, каза учителката по английски език Агата Фийлд. “Това е шокиращо. Обезсмисля се целта на образованието, а това е учениците сами да се научат как да работят”, допълни учителката.
Букри обаче защитава уеб страницата си и смята, че по този начин учениците все пак ще научат нещо, защото ще получат решението на задачата и ще разберат как се е стигнало до отговора. Освен това учениците все пак сами ще трябва да се явяват на изпитите, допълва той, пише “Ютарни лист”. /БЛИЦ