55-годишната американска супермоделка Паулина Порижкова реши да обсъди темата за възрастта и сексуалността в Instagram, публикувайки снимка, на която позира без дрехи. Паулина се възмути, че жените над 50 са обвинявани, когато си позволяват да изглеждат откровено и да обичат голите си тела."Когато бях на двайсет или тридесет, колкото по-малко носех дрехи, толкова по-популярна ставах. На четиридесет можех да ходя практически гола, не бях застрашена от нищо, освен от глоба за непристойно поведение. На петдесет години ми се карат за това: "Облечи се, бабо. Жадуваш за внимание, нали? Отчаяна? Ти си жалка," пише Паулина Поризкова.Според Паулина заради мъжете женската сексуалност се одобрява в младостта, но се заклеймява в зрялата възраст.

„Единственото нещо, което е жалко тук, е да позволим на другите да определят нашите приоритети“, казва моделката и срещна силна потребителска подкрепа. Те се възхищаваха както на фигурата на красавицата, така и на нейното мнение, отбелязвайки, че привлекателността не зависи от възрастта.

Паулина Порижкова е американски супермодел, актриса и писателка от чешки произход. Била е член на журито в шоуто "Следващият топ модел на Америка". Тя участва във филмите "Кървавият четвъртък" на Скип Уудс и "Аризонска мечта" на Емир Кустурица.

Превод: БЛИЦ