Възрастна швейцарка, оздравяла от коронавирус, разказа как е успяла да пребори заболяването, пише Newshub.

95-годината Гертруд Фатън, която има 10 внуци и 11 правнуци, боледувала цяла седмица в дома си. Когато състоянието й се усложнило и започнали дихателните проблеми, тя била откарана с линейка в болницата.

„Медиците ми направиха изследване на кръвта и ми измериха кръвното. Три пъти дневно ми слагаха антибиотик венозно. Беше много тежко, но търпимо. Не се страхувах да умра”, разказва старицата.

Госпожа Фатън прекарала в интензивното отделение цяла седмица. Жената смята, че е успяла да победи вируса благодарение на антибиотиците и противомаларийния препарат хлорохин.

„Помня, че лекарите ми се обадиха и ми съобщиха, че нивото на кислород в кръвта й е започнало да пада. Лекарите имаха само 24 часа, за да я спасят. Страшно много се страхувах, че тази нощ ще се сбогувам с нея”, признава дъщерята на Гертруд – Жаклин.

Три дни по-късно, нивото на кислород в кръвта на майка й се нормализирало. „Можех да разговарям с нея по телефона по два пъти дневно. Когато усетих, че кашля все по-малко, разбрах, че сме победили болестта”, добавя жената.
 
Превод: БЛИЦ