Пети арест беше извършен във връзка със смъртта на 39-те мигранти, намерени в хладилния контейнер на камион в английското графство Есекс.

Появи се също информация, че контейнерът от злополучния инцидент е бил само част от конвой от три камиона, съобщават световните медии.

Зловещ СМС от камиона с труповете в Есекс: Мамо, умирам, защото не мога да... СНИМКИ

Мъж на около 25 години е бил арестуван на пристанището на ирландската столица Дъблин. Ирландската полиция събощи, че е арестувала мъжа, който е от Северан Ирланидя, по искане на британската полиция, разследваща инцидента в Есекс.


Сред арестуваните са и съпрузите Томас и Джоана

Преди това британската полиция арестува общо четирима души, включително шофьора на камиона, 25-годишния северноирландец Мо Робинсън.

По информация на Би Би Си, той вече е с повдигнато обвинение за убийството на 39 души. Срещу северноирландеца са повдигнати и обвинения в трафик на хора и пране на пари, съобщава полицията в Есекс.

Той ще бъде изправен пред съда в понеделник.


Дори и по време на ареста Мо Робинсън не престана да се усмихва

Междувременно роднини на предполагаемите жертви съобщиха за Скай нюз, че повече от 100 мигранти са били прехвърлени в Обединеното кралство с три товарни камиона. За два от тях се предполага, че са завършили техните курсове, докато третият с 39-те жертви, е бил забавен на неизвестно място.

Първи СНИМКИ на загиналите в камиона-ковчег

Трасетата на другите два камиона не са известни. Няма обаче независимо потвърждение на всичката тази информация, която идва от Виетнам от католически свещеник, запознат с организираното прехърляне на виетнамците на Острова.

Полицията все още не бърза да спекулира за националността на жертвите, но се срещна с посланика на Виетнам в страната и призова виетнамската общност да помогне за идентифицирането им.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ