Порноактрисата Джесика Стоядинович, известна под псевдонима Стоя, назова основния проблем на съвременното порно. В свое интервю тя посочи вредното въздействие на Pornhub върху индустрията, пишат световни медии.

„Думата е Pornhub. Те изградиха марката си върху пиратството", каза Стоя, като отбеляза, че порталът вече има програма за изплащане, но тези пари не са достатъчни, имайки предвид "количеството съдържание, което откраднаха“.

Актрисата подчерта, че е против видеоклиповете й да се появяват в подобни сайтове. „Това противоречи на моите желания, противоречи на закона за авторското право на САЩ“, каза Стоя.

Тя също смята, че компанията се опитва да „направи нещо“, само за да оправи репутацията си, но не и да бъде честна.

През май в официалната общност на Pornhub в Twitter се появи публикация, в която порно гигантът нарече зрителите си „най-готините“. В коментарите потребителите обвиниха сайта, че публикува аморални видеоклипове. Потребителите припомниха, че на Pornhub редовно се появяват видеоклипове с детско порно.

Стоя е една от най-известните порноактриси в света. Сега американката се занимава с журналистика и изнася лекции. Тя също така написа сборник с разкази, натрупани през годините на кариерата й.

Превод: БЛИЦ