Руснак бе убит от акула в Червено море, край бреговете на египетския град Хургада. Това предадоха световните агенции.

По първоначална информация мъжът е на 23 години и се казва Владимир Попов. Руският генерален консул в Египет Виктор Воропаев поясни, че мъжът живее в Балашиха близо до Москва и работи като илюстратор.

В интернет се завъртяха и кадри от самата атака.

Междувременно се разбра, че Владимир бил на почивка в Египет с приятелката си, която сама по чудо успява да избяга от морския хищник. Според някои сведения баща му също бил с тях.

"Акулата е била уловена", съобщи египетското министерство на околната среда.

В продължение на два дни ще бъдат забранени къпането и водните спортове в региона на атаката. Бреговата охрана се опасява, че скоро там може да доплуват още морски хищници, привлечени от следите от кръв.

 

Червено море е много популярна туристическа дестинация в Египет. Акулите не са рядкост там, но много рядко атакуват плувци, освен ако последните не преминат отвъд разрешената за къпане зона.

През юли 2022 г. двама туристи - австрийка и румънка - бяха убити от акула близо до Хургада. През 2018 г. чешки турист беше убит от акула край бреговете на египетски плаж на брега на Червено море. Същата съдба сполетя и германец през  2015 г. и германка през 2010 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук