Британец, който се е заразил с коронавирус, докато е бил в Ухан, твърди, че е успял да се „вдигне на крака“ благодарение на греяно уиски и мед, съобщава "Дейли Мейл". Именно тези две неща са му помогнали да се възстанови напълно.
25-годишният Конър Рийд живеел в Китай в продължение на три години по време на заразяването си със смъртоносния вирус. Преди два месеца той бил диагностициран с коронавирус и бил хоспитализиран. На мъжа му било трудно да диша, той имал и силна кашлица.

Младият учител бил шокиран от заболяването си. Отначало си помислил, че скоро ще умре. В болницата британецът пиел греяно уиски с мед, докато „лекарството“ не свършило. Какво било удивлението на Конър, когато алкохолната напитка и медът се оказали ефикасни средства срещу коронавируса.Преди време учителят е чувал, че алкохолът може да убие някои вируси. Мъжът, важно е да се отбележи, преди това е отказал да приема антибиотици.

Конър сподели също така, че Ухан се е превърнал в град-призрак. В болниците има остър недостиг на медикаменти, а в магазините се наблюдавало недостиг на прясна храна. Не се знае кога ситуацията ще се подобри.

Превод и редакция: БЛИЦ