Президентът на САЩ Джо Байдън нарече журналиста от Fox News Питър Дуси "глупав кучи син" на живо по телевизията. Той отправи тези свои думи по време на медийно събитие, съобщава Fox News.

След встъпителните думи на президента и неговата администрация пресата беше помолена да напусне, но репортерите започнаха да задават своите въпроси.

Байдън отбеляза, че не обича да им отговаря, защото журналистите никога не отразяват същността на срещата. Един от репортерите, които отправиха викайки своите въпроси, беше Дуси, известен с критиките си към Байдън и неговата политика. Той се е опитал да зададе въпрос за инфлацията в страната.

Байдън отговаря на кореспондента на Fox News, като посочва, че думите на Дуси са били "ценно наблюдение". "Повече инфлация", казва тихо президентът и въздъхва. След това продължава да говори по микрофона и, едва движейки устните си и поглеждайки към представителя на медиите, добавя: "Какъв глупав кучи син...

Отбелязва се, че след инцидента Дуси е обсъдил случилото се на живо от поляната на Белия дом със своите колеги. Той подчертава, че дори не е чул Байдън да го обижда в шумотевицата.

Превод и редакция: БЛИЦ