Американският президент Джо Байдън призова сънародниците си да се ваксинират, съобщават чужди медии, цитирани от bgonair. 

Изявлението му бе публикувано във връзка с отбелязването на 700 хиляди смъртни случая в страната от коронавирус.

"Зашеметяващият брой жертви служи като още едно напомняне за това колко е важно да се ваксинираме. Ваксинациите са безопасни, безплатни и лесни", каза президентът.

Съединените щати продължават да са начело в света по броя на смъртните случаи от коронавирус, който бе официално признат за най-смъртоносната епидемия в историята на страната, изпреварвайки избухването на епидемията от испански грип преди век.

Байдън припомни, че три четвърти от американците на възраст над 12 години са получили поне една доза от ваксината, включително 94% от възрастното население на страната.

"В резултат на това) стотици хиляди семейства бяха пощадени от непоносимата тежест на загубите, която твърде много американци преживяха по време на пандемията“, каза президентът, цитиран от БГНЕС.

Самият Байдън, поради възрастта си, бе реваксиниран миналия понеделник, като получи третата доза от ваксината на Pfizer.