Това е моментът, в който студентка от Бирмингам имаше двойна причина за празнуване в деня на дипломирането си - след като гаджето й предложи на сцената, пише BigminghamLive.Мария Божкова получавала дипломата си за печене и сладкарство на церемонията по дипломирането в Университетския колеж в Бирмингам, когато партньорът й Мирослав Дончев задал въпроса.

24-годишният Мирослав зашемети 22-годишната, като падна на едно коляно и й подари годежен пръстен.

А пред приятели и семейство в претъпкана тълпа в Симфоничната зала на Бирмингам, видимо стъписаната Мария с радост прие - и накара цялата зала да избухне в бурни аплодисменти.

Мария казва: "Чувствам се, че съм в момента най-щастливият човек в целия свят. Бях толкова шокирана, не съм го очаквала. Беше като във филмите."

„Първите ми мисли, когато го видях на сцената, бяха като„ какво прави тук? “ И тогава видях кутията! "
Мирослав добавя: „Имах плана да й предложа в деня на дипломирането й, но не бях сигурен как точно ще го направя, дали ще бъде преди, по време или след церемонията.

„Видях, че идва нейния ред и реших, че„ сега е или никога! “"Преминах, паднах на едно коляно и тълпата просто избухна", каза той. "Всички започнаха да крещят и да подсвиркват, беше много силно."
Влюбените, и двамата с произход от България, също споделиха своя специален момент с онлайн публиката, която наблюдавала церемонията по дипломирането - включително много от техните семейства и приятели в чужбина.

Това беше идеалният край на живота в университета за Мария, която се премести в Бирмингам от българската столица София, за да преследва страстта си към сладкарството.

След като се срещнали за първи път с Мирослав онлайн, двамата по-късно решили да се видят лично в ресторант в града и връзката им бързо разцъфнала.
А Мария, която сега работи като декоратор на торти за фирма в близост до дома на двойката в Ярдли, също е била подкрепяна и насърчавана през цялото си учение от бъдещия си съпруг.

"Бях като нейния състудент вкъщи", казва Мирослав. „Сядах да уча заедно с нея за да я подтиквам да напредне по-нататък.

"Продължавах да я натискам и натискам - навремето ме ненавиждаше за това, но сега е благодарна!"

Двойката все още не е определила дата за сватбата си, но Мария вече прави вълнуващи планове за бъдещето.
„Преди четири години, ако някой беше дошъл при мен и ми каза„ ще отидеш в Англия, ще учиш, ще си намериш гадже, а след това в деня на дипломирането ти ще ти предложат, бих се разсмяла сериозно! " казва тя.

"Той е като най-добрият ми приятел, а сега е и моят годеник - какво повече бих могла да поискам ?!"

Превод: БЛИЦ