Ръководителят на Чеченска република Рамзан Кадиров има сериозни здравословни проблеми. Това съобщава германският вестник "Билд", позовавайки се на чеченския опозиционер Ахмед Закаев. 

Отбелязва се, че през последните няколко месеца Кадиров е напълнял доста, изглежда подут, а във видеата, на които се появява, често не може да отвори очи.

Освен това опозиционерът и участник във войната Ахмед Закаев твърди, че Кадиров има сериозни бъбречни проблеми. Именно заради това лидерът на Чечня е пропуснал речта на Путин, където президентът е изразил посланието си пред Федералното събрание.

Изданието съобщава още, че за лечението на ръководителя на Чечения е пристигнал от Обединените арабски емирства в Русия главният лекар на отделението по нефрология на престижната клиника "Буржил".

Според някои съобщения причината за заболяването на Кадиров е отравяне, което може да е настъпило в резултат на политически интриги и борбата за власт в региона. В същото време други източници твърдят, че ръководителят на Чечня страда от хронично бъбречно заболяване и състоянието му се е влошило заради дългосрочната употреба на определени лекарства.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук