Български мъж е обвинен в сексуална атака срещу 14-годишно момиче в обществена тоалетна в Порт Глазгоу,  като преди това я заключил, пише Greenock Telegraph.

Михаил Илиев първоначално е бил освободен под гаранция от шериф, но веднага след това е бил задържан от полицията за предишно предполагаемо сексуално престъпление във влак.

Greenock Telegraph разкрива, че Илиев - който пристигнал в Инверклайд от България преди шест седмици - е бил извършил сексуален акт пред жена, която пътувала между Пейсли и пристанището само часове преди да се насочи към ученичката.

Прокурорите твърдят, че той е направил това по средата на следобеда в сряда миналата седмица, а по-късно е нападнал детето вчера вечерта на площадката в Фор Стрийт.

32-годишният Илиев се появил в Съда на Грийнък Шериф  от ареста, за да отрече предполагаемия инцидент във влака, и отново поиска молба за гаранция.
Прокурорът Памела Брейди поиска молбата му да бъде отхвърлена.

"Това е предполагаемо сексуално престъпление, насочено към непознат в обществения транспорт в средата на деня.

Обвиняемият се появи в съда миналия петък по обвинение в сексуално престъпление срещу 14-годишно момиче в обществени тоалетна в същия ден, когато се е случило и нападението, което разглеждаме.

Той представлява потенциална опасност за младите жени. Между предполагаемите събития имаше непосредствена близост," каза прокурорът.

Твърди се, че Илиев, който живее на пристанищната улица "Хайхолм", продължително се взирал в 32-годишна жена във влака и след това сменил мястото си, за да може да я гледа директно.

Той е обвинен в сексуална активност, докато е гледал към нея (вероятно това означава, че е мастурбирал).

Адвокатът на му Едуард Суини заяви: "Г-н Илиев е дошъл тук преди около шест седмици, за да работи и да осигури децата си."

Шериф Даниел Кели задържа Илиев в ареста и отбеляза, че смята за „значителен" риска да извърши ново престъпление.

Очаква се двата случая да се разгледат отново на 11 юни.

Превод: БЛИЦ