"Посланикът на Украйна в София Н.Пр. Москаленко спомена по БТВ, че българският и украинският народ са братски славянски народи. Да си призная, това изказване на украинския дипломат ме вкара в дълбок размисъл", пише във Фейсбук анализаторът Боян Чуков, във връзка с искането на украинският посланик България да изпрати оръжия в Украйна.

Славяни са и повечето от тези, които живеят на територията на Украйна /най-вече в Донбас/, Русия и Беларус. Азовците твърдят, че са укри и нямат нищо общо със славяните, които са "нечовеци". Така бившият президент Порошенко нарече жителите на Донбас.

Укрите считат себе си за потомци на протогерманците и викингите. И славят и дават за пример Адолф Айхман по украинската телевизия. За тях славяните са нисша раса и трябва да бъдат изтребвани. Съдейки по татуировките на азовците излезли от подземията на "Азовстал" е повече от очевидно, че те изповядват езотеричен езически хитлеризъм, който е подобие на радикалния уахабизъм... идеология на Ислямска държава.

И укрите и джихадистите правят клипове с рязане на глави на пленници. Нали ги гледахме? Посланик Москаленко иска да предоставим оръжие на укрите за да избиват братския на българите славянски народ в Донбас, и не само. Категорично съм за оказване на помощ на братския славянски народ в Украйна, на бежанците украински славяни в България, но не и на укрите, които изтребват славяните в Донбас и ни създават проблеми с престоя си в България.