Бременната годеница на Борис Джонсън Кари Симъндс прекара седмицата в леглото със симптоми на коронавирус. Това разкри самата тя в Twitter.

Припомняме, че премиерът на Великобритания даде положителен тест за Covid-19 миналата седмица и бе принуден да се изолира.

31-годишната Кари каза: „Прекарах миналата седмица в леглото с основните симптоми на коронавирус. Не ми се налагаше да се тествам и след седем дни почивка се чувствам по-силна".

Не е известно дали бременните жени са по-склонни да хванат коронавирус. Миналия месец главният лекар на Англия ги постави в категорията на уязвимите като предпазна мярка.

В скорошно видео съобщение премиерът Борис Джонсън потвърди, че продължава да има висока температура и следователно ще остане в изолация, въпреки че трябваше да излезе от нея 7 дни след положителния тест. 

Той каза: „Въпреки че се чувствам по-добре и изкарах седем дни изолация, уви все още имам един от симптомите, незначителен симптом - все още имам температура. Така че в съответствие с правителствените съвети трябва да продължа самоизолирането си, докато този симптом отмине“.

Превод: БЛИЦ