Британски войник, воюващ на страната на морската пехота на Украйна в Мариупол, заяви, че неговата част няма друг изход, освен да се предаде на руските военни, пише Daily Mail, позовавайки се на публикации в социалните мрежи.

28-годишният Ейдън Ейслин казва, че след десетки дни ожесточени боеве, подразделението му е изчерпало всички ресурси.

„Нямаме нито храна, нито боеприпаси. Надявам се скоро тази война да приключи“, казва той.

В Twitter младият мъж не спира да качва апели за помощ. И да се надява на евентуална размяна на пленници в бъдеще.

Прощалното писмо на 36-а бригада от морската пехота на ВСУ в Мариупол разтърси света

Преди да попадне в Украйна, Ейслин е живял в Нюарк на Трент и се е занимавал със социална работа. През 2018 г. обаче се влюбва в момиче от Николаев и се мести при нея. Британецът, който има боен опит от Сирия,  планира да се ожени за любимата през есента.

На 12 април бойци от батальона "Азов" в Мариупол признаха за липсата на храна, вода и боеприпаси. Азовците са обкръжени от началото на март. От тогава батальонът не е получавал подкрепления и доставки отвън, но неговата база се намира в самия Мариупол, което означава, че първоначално украинските войници не са имали съществени проблеми с осигуряването.

Според последните информации, украинците от „Азов” са се оттеглили на територията на завод „Азовстал”, където са съсредоточили останалите си сили и възнамеряват да използват предприятието като крепост. Срещу тях Народната милиция на Донецката народна република смята да изпраща щурмови групи с огнехвъргачки.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ