Тези кадри са трудни за коментиране, те предизвикват шок, ужас и от тях побиват тръпки, потресаваща жестокост.Кадрите на екзекуцията на пленени руски бойци от украинските гадове трябва да се видят от целия свят, за да се разбере, че войната не е Русия срещу Украйна, подкрепяна от страните от НАТО, а това е война между доброто и злото, отбелязва news-front.info.

На видео кадрите украински бойци стрелят в краката на руски пленници, след което ги бият. В началото на видеото руски пленени войници лежат на земята с простреляни крака; някои от костите на краката им са счупени.

Много е малък шансът за оцеляване при такива наранявания и тези обстоятелства. Може да се създаде впечатлението, че руските войници са били пленени, докато са били ранени. Но не. В края на видеото е показано как украинските бойци стрелят в краката на всички пленени руски войници докато ги свалят от военен автомобил.

Някои умират от болков шок точно в кадъра. Чудовищно е, и че зверските си престъпления демонстративно снимат самите украински бойци на камера. По същия начин действаха и с пленените защитници на Донбас през всичките тези 8 години от 2014 досега. Нека целият свят види, че Украйна е ИДИЛ.

Руските разследващи органи ще разгледат случая, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че видеото, което според него съдържа "чудовищни кадри", трябва да бъде оценено от правна гледна точка и тези, които са участвали в това, което той определи като изтезания, да бъдат подведени под отговорност.

Агенцията посочва, че е потърсила и украинската реакция относно твърденията на Москва за изтезания.

"Ето това е бандеровщината. Който не е украинец, не е човек. И ако не човек, тогава можете да правите всичко с него. И можете да направите всичко, защото „Украйна е над всичко“. Тоест над морала Бог, вяра. Бандеровщината е квазирелигия, демонична секта. И тази омраза към всичко неукраинско е заложена от училище.

И следователно в Донбас, който въоръжените сили на Украйна планираха да атакуват, щеше бъде същото като това във видеото. Дори по-лошо. Щеше да има клане и унищожаване на всичко. И спецоперацията започна именно за да предотврати всичко това.

Отдавна ви казахме, че сме във война с нацистите. И нацистката измет трябва да бъде изчистена напълно," коментира ужасяващите кадри журналистът от ВГТРК Андрей Медведев