Млад мъж не е в състояние да ходи през последните два месеца, след като той и синът му бяха нападнати от отровни паяци от вида Черна вдовица, пише The Sun.26-годишният Люис Пиърс е бил ухапан пет пъти, а тригодишният му син Фреди също е бил ухапан, докато са спали в дома им в Саутхемптън през юли.

Оттогава Люис изпитва силна болка, тъй като дори не може да работи или да се къпе.

Той се страхува за безопасността на малките си деца, петгодишната Лейси, тригодишният Фреди - който също беше ухапан - и седеммесечната Витания.Г-н Пиърс казва: „Не мога да ходя, тъй като е много трудно и не съм могъл да се изкъпя като хората повече от месец, тъй като не трябва да мокря превръзката.

„Ухапванията са болезнени и сега се страхувам за децата си, особено за моето седеммесечно бебе, което спи в същата стая като мен.“Съпругата му Надин, 26-годишна, каза: "Това ме вкаменява. Ако децата ми са ухапани като него, те няма да имат шанс.

„Когато хората са хапани така, как се очаква да плащаме наем?

"Имам предвид да се грижа за децата си, Люис не може да работи. Чувствам, че сме заседнали в тъмен тунел."Друг жител на блока, който поиска да не бъде назоваван, казва: „Това не е дом за дъщеря ми.

"Има три или четири паяка на всяко ниво."

Г-н Пиърс казва, че поискал съветът да премахне паяците от имението им Канбера Кули, но му казали, че "не се занимават с паяци".
Говорител на Общинския съвет на Саутхемптън каза: „Ние приемаме сериозно всички оплаквания от този характер.

„Докато не сме били уведомени за други домакинства, които имат този проблем, ние ще разследваме и съветваме съответно наемателите.“

Последните доклади сочат, че вероятността инцидентите с ухапвания от пояци да се увеличат, тъй като влажното време е вкарало насекомите  вътре и в домовете на хората.

Превод: БЛИЦ