Бизнеспартньорът на покойния руски олигарх Борис Березовски - Николай Глушков вероятно е починал след садо-мазо игра с гей, написа британският в. Дейли мейл. Според близък на руснака, чието тяло бе намерено в Лондон на 13 март, Глушков малко преди да почине е заявил, че има любовник, наречен Денис.
"Интимният партньор на Николай бе около 20 години по-млад от него и е руснак", това е казал събеседникът на изданието. По думите на източника на вестника дъщеря на Глушков и любовникът са открили трупа на своя близък. "Мисля, че е имало някаква игра с елементи на садизъм и мазохизъм между Николай и мъж. Покойният преди няколко години открито заяви за своята нетрадиционна сексуална ориентация", посочи още мъжът. Полицията в Лондон, която разследва смъртта на руснака, заяви, че в неговото жилище не са открити следи от взлом.
По-рано се появи информация, че Глушков е бил удушен с кучешки нашийник. През 90-те години на миналия век Глушков е работил за руския авиопревозвач "Аерофлот" и за автомобилната компания на Березовски "ЛогоВАЗ". През 1999 г., след като Березовски влиза в конфликт с Владимир Путин и бяга във Великобритания, Глушков е обвинен в пране на пари и измама. Той прекарва пет години в затвора и е освободен през 2004 г. През последните години Глушков е живял в Лондон, където е получил политическо убежище. През 2011 г. е дал показания по съдебно дело, заведено от Березовски срещу руския олигарх Роман Абрамович, запазил добрите си отношения с Кремъл.