Починалият бивш президент на Зимбабве - диктаторът Роберт Мугабе е тънел в лукс. Още през 2001 година изтече информация, че имотите му са за милиони, включително и огромна вила с 25 спални. 

Съпругата му, позната като Гучи Грейс сега се чуди как да опази всичко това, защото след смъртта на съпруга й може да бъде лишена от имунитет. Ако това стане, ще трябва да се прости с голяма част от притежаваното от съпруга й. 

Страшният африкански диктатор Робърт Мугабе шокира с вида си

Приживе Мугабе въобще не криеше лукса, в който живее и то на фона на ужасяващата бедност в Зимбабве. Семейното богатство се равнява на милиони. Освен банковата сметка и няколко имота, фамилията притежава и огромна вила с 25 стаи, замък, известен като „Blue Roof“, други четири резиденции и ферми, разпръснати из цялата страна. 

Мугабе става президент през 1987 година и оттогава продължава да краде страната чак до 2017 година. Именно натрупаните имоти и пари стават причина за недоволството срещу него на хората, които са живеят в ужасяваща бедност.


Мугабе и 40 години по-младата му съпруга

Мугабе успява да отмъкне и голяма част от терени, иззети от местни фермери. Бившият президент живее на държавна издръжка и след напускането на поста си. Получава огромна пенсия, три луксозни автомобила и дипломатически паспорт. Сниман е със златни пистолети, часовници за стотици хиляди и всякакви други глезотии за богати. 

Съпругата на диктатора също привлича вниманието към себе си с шеметното пазаруване в луксозни магазини. Заради това тя получава прякора
Гучи Грейс.

55-годишната съпруга на Мугабе, който почина на 95, често е забелязвана в Хонконг, където се намира една от резиденциите на съпруга й. 

Синът на диктатора не се отличава много от останалите. Още, докато е по-млад гордият му баща го затрупва с подаръци под формата на луксозни часовници, скъпи коли и маркови дрехи. Той пък се хвалел с богатия си баща в социалните мрежи. 

Превод БЛИЦ