Руските сили продължават да нанасят въздушни и артилерийски удари по стоманодобивния завод "Азовстал", което показва, че въпреки евакуацията през последните няколко дни в завода все още има остатъци от украинската отбрана.

Това се посочва в дневния анализ на ситуацията в Украйна от Института за изследване на войната (ISW).

Съобщава се, че руските власти планират да изравнят със земята стоманодобивния завод "Азовстал" след приключване на превземането му, което пряко подкопава голямото стратегическо икономическо значение на превземането на завода.

Руските сили продължиха да се подготвят за нападение на Северодонецк и засилиха операциите около Лиман.

Руските сили продължиха да дават приоритет на задържането на позиции около руската граница, за да предотвратят по-нататъшно украинско напредване северно от град Харков, и вероятно ще продължат да го правят за сметка на разполагането на допълнителни подкрепления към други оси на настъпление.

Руските войски се съсредоточиха върху поддържането на позициите си по южната ос и върху провеждането на ракетни, ракетни и артилерийски удари по фронтовата линия.

Съобщава се, че руските власти избягват да изплащат обезщетения на семействата на ранени и убити военнослужещи. Това повишава недоволството и социалното напрежение в руското общество срещу войната в Украйна.