В едно от интервютата си Джими Картър, който е бивш президент на САЩ, казва, че през 1969 г. е видял НЛО. Това се случило в средата на есента в Джорджия.

По това време Картър изпълнявал функциите на губернатор на Джорджия и става президент едва след 8 години. Тогава той подал официален доклад за видяното. Интересен момент е, че НЛО мигало с цветовете на знамето на Америка. До известна степен това може да се приеме като предчувствие, че Картър скоро ще поеме поста президент на страната.

Когато Картър видял НЛО, той бил заобиколен от 25 души. Всички изведнъж видели светлини на запад, които бавно се приближавали. След това те спрели рязко. Обектът започнал да променя цвета на светлините от бяло в синьо, след това в червено и след това отново в бяло. Всички, които видели случващото се, не можели да разберат какво всъщност е това. Скоро видението изчезнало. Картър имал със себе си диктофон, на който диктувал имената на очевидците и собствените си наблюдения. Когато бъдещият президент се прибрал, той го записал на хартия. Бил сигурен, че това е НЛО, като всички останали, които тогава били до Картър.

Превод: БЛИЦ