Британският топ-модел Кети Прайс, известна със сценичния псевдоним Джордан е готова да осинови сираче от България, след като избухна в сълзи по време на документален филм за тяхната съдба, съобщи британският таблоид “Сън”.
Звездата заяви, че иска да помогне, след като изгледа шокиращия филм за жестокостта и безразличието в България, пише “Сън” в своята рубрика “Ексклузивно”.
30-годишната Джордан има 6-годишен син Харви, който страда от частична слепота и аутизъм и още две деца от 35-годишния си съпруг Питър Андре - момче на 3 години и момиче на една година.

“Искаме да помогнем на някое дете /от България/ да има по-добър живот. Предаването ме трогна до сълзи. Толкова много бебета, родени с недъзи не могат да намерят осиновители – никой не ги иска. Затова ние с Пити решихме да потърсим адвокат за осиновяване на бебе от чужбина”, казва Джордан пред “Сън”.
Кити – чиято нова книга “Разкритият Ангел”, излиза тази седмица – реши да се присъедини към редиците на известните осиновители като Анджелина Джоли и Мадона след като гледа документалния филм на Би Би Си-4 за изоставените деца в България, заснет преди девет месеца в дом за психически и ментално увредени деца, пише “Сън”. Процесът на осиновяване може да й отнеме до 18 месеца. Източник от обкръжението на Джордан казва пред “Сън”: “Тя не е емоционален човек, но беше травмирана от видяното. То я направи решителна”. /БЛИЦ