Основателят на фармацевтичната компания "Апотекс", милиардерът Бари Шърман и съпругата му Хани бяха открити мъртви в дома им в Торонто, съобщиха източници от компанията и канадските медии.
 


"Бяхме информирани, че Бари и Хани Шърман внезапно са умрели, всички в" Апотекс "са дълбоко шокирани и натъжени от тази новина, нашите мисли и молитви са адресирани до семейството им", казаха от компанията.Според вестник "Globe and Mail" телата на съпрузите са открити в сутерена на имението в петък. Според полицията смъртта им е "подозрителна".Globe and Mail напомня за редица съдебни дела, по които Шърман е страна. По-специално, той е бил съден от братовчеди, обвинявайки го, че не е сключил опция за закупуване на фармацевтична компания, която баща му е управлявал преди смъртта му. Съдът се произнесе в полза на Шърман, но жалбоподателите обжалваха. Също така по отношение на Шърман беше проведено разследване за събирането на средства за партията на премиера Джъстин Трудо, която той помогна да организира.

Двойката остави четири деца. Списанието "Канадски бизнес" включваше Шърман в списъка на най-богатите хора в Канада, бе поставен на 15-ти ред в списъка.

Превод: БЛИЦ