Гръцката вила, в която в момента отмаря бащата на английския премиер Борис Джонсън, се намира по протежение на красивия крайбрежен курорт Хорто, отлично място за разкошни гледки към сушата и морето.

79- годишният Стенли Джонсън пристигна там през българската столица София, тъй като гръцкото правителство забрани директни полети от Обединеното кралство до средата на юли и по този начин предизвика скандал. 
Малко след пристигането си бащата на британския премиер Борис Джонсън Стенли Джонсън се наслади на приятна и релаксираща разкошна вечеря в четвъртък вечерта в любимия си ресторант на плаж Хорто в района на Пелион.

Според Dailymail, Джонсън е заявил: „В Пелион съм заради основния си бизнес, опитвам се да подготвя имотите си с оглед на предстоящия сезон за отдаване под наем. 

Трябва да наложа мерки за дистанциране в имота, защото тук го вземат много сериозно."Пелион и Хорто, по-точно където се намира вилата на семейство Джонсън, от години са любимо място за почивка, както през лятото, така и през зимата.

Местността предлага както пясъчни плажове от Егейско море, така и планински склонове. 

През летния сезон се провеждат различни фестивали и тържества, в които туристите също могат да участват.

Вилата на семейство Джонсън има собствен басейн и зона за сядане, за да може семейството да се наслади на причудливите гледки към полуострова.Самият основен имот също е уединен в името на неприкосновеността на личния живот, което е било едно от изискванията при покупката на имота. Официалното име на имота е известно като “Вила Ирен", а самата сграда е съвсем обикновена, построена в традиционен гръцки стил. Проектирана е главно с традиционна архитектура, конструирана с калдъръмени камъни. 

Превод БЛИЦ