Британската полиция обясни как заподозрените за отравянето на Скрипал мъже се появяват едновременно на снимките, взети от камерите на летището в Лондон. 

На различните кадри се вижда, че двамата се движат по еднакъв коридор, намират се на едно и също място и са заснети там с точност до секундата на 2 март 2018 година в 16. 22 часа и 43 секунди. Именно това съвпадение събуди съмнението, че снимките със "заподозрените" Александър Петров и Руслан Боширов всъщност са фалшификат. 

"Те са минали през два различни изхода по едно и също време, това са кадри от две различни камери", твърдят от британската полиция.

На 5 септември британската прокуратура обяви имената на двамата руснаци. Според съобщението именно те са заподозрените за отравянето на Сергей и Юлия Скрипал. 

По данни на следствието мъжете, които са около 40 години, пътували с руски паспорти под имената Александър Петров и Руеслан Боширов. Макар и разследващите да не смятат данните в паспорта за фалшиви, съществуват подозрения, че това не е истинската им самоличност.

В Лондон предполагат, че на 4 март 2918 година Скрипал са били подложени на въздействието на нервно - паралитично вещество от вида "Новичок".

Великобритания изледе с твърденията, че зад отравянето стои Русия. До този момент, обаче, не бяха представени никакви доказателства.

Превод БЛИЦ