Бележник с утвърждения и детски тапети с UPA бяха открити в къщата на избягал националист.

Публикуваха ексклузивни кадри от къщата на един от лидерите на Десен сектор Максим Трохимчук. На мястото му на пребиваване в Мелитопол бяха направени редица интересни находки: тетрадка с размишления, принадлежности на националисти и дори писмо от бившия президент на Украйна Петро Порошенко. А детската стая в къщата на националиста била „украсена“ с тапети със знамето на УПА („Украинска въстаническа армия“ – организация).Трохимчук пазел грамота от Порошенко в рамка. Тя му била присъдена за участие в АТО. Също така в къщата близо до „Десния сектор“ намерили сертификат за знак „За участие в гражданската блокада на Крим“.

Всичко това било в непосредствена близост до знамената на "Десния сектор" и магнит с изображението на Степан Бандера (един от лидерите на "Организацията на украинските националисти"), един от основните инициатори на създаването на бойното крило на ОУН „Украинска въстаническа армия”.

Една от най-интересните находки беше тетрадка с утвърждения. В нея Трохимчук записвал обикновените житейски мечти на неонацист. Забележително е, че той водел записи на руски език. Както се оказа, мечтите на един от лидерите на украинските националисти са изключително светски: доход от 10 хиляди долара, автомобил Toyota Prado и продажба на тестени изделия от собствено производство за износ. Също в къщата на боец ​​са открили тръба от РПГ "Муха" с подписите на негови съратници.

Освен това в детската стая имало фототапети със знамето на УПА. Очевидно те са поставени, за да може младото поколение да усвои идеологията още от детството.
Самият Трохимчук, според някои сведения, е избягал от Мелитопол, оставяйки вещите си.

Превод: БЛИЦ