Председателят на Народна скупщина на Сърбия Ивица Дачич заяви, че Европол официално е разпространил информация за съществуването на заплаха за сигурността на президента Александър Вучич, съобщава Танюг.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин не би съобщил на гражданите тази информация, ако тя не бе достоверна, категоричен е Дачич.

На 21 януари Вулин съобщи пред сръбски медии, че е получил оперативна информация от държава в ЕС за съществуването на престъпна група, която си е поставила за цел покушение срещу сръбският президент.

"Става въпрос за достоверни неща и че трябва час по-скоро да се прекрати омаловажаването на тази информация. Доколкото ми е известно, за пръв път, откакто съществува сътрудничеството с Европол, официално сме получили информация. Европол е получил тази информация от служба на страна членка на ЕС и това също е достоверен източник", казва Дачич пред "ТВ Пинк".

Председателят на Народна скупщина казва, че трябва да бъдат арестувани всички, които имат каквато и да било връзка с подготовката на нападението срещу президента.