Осемгодишната Йелена Момчилов от село Желюша до Цариброд “залепва” по ръцете си предмети от различни материали и ги държи с биоенергията си.
Йелена държи на изправените си длани монети, запалки, мобилни телефони, химикалки, лъжици. Дори когато обърне дланта си към земята, предметът не пада, задържа се. Монета може да “залепи” и на челото си, пише “Глас явности”. Никой специалист досега не е установил каква е тази нейна енергия, а майка й Славица казва, че “някой” й бил казал, че това е “дар от Бога”. Йелена е във втори клас и е отличничка. Освен майчиния си български език учи и сръбски и английски, пише и на кирилица, и на латиница. “Приятелите ми в училище знаят за способностите ми, но никой не ме кара постоянно да правя това”, разказва Йелена. Майка й обяснява, че при тях в Желюша дошъл Павле Премович от Природо-математическия факултет в Ниш. Той обяснил, че има две възможности – или Йелена притежава някаква особена бионергия, или ръцете й са като някакво органично вещество, което “залепва”. “Това е нещо изключително рядко и то трябва да се проучи”, казва Премович.
Йелена разбрала за способностите си преди две години. Първо казала на баща си. “Татко ми повярва. После казах и на мама и тя малко се учуди, но се и уплаши като видя какво мога да правя”, разказва Йелена. Майка й казва, че вече се обаждат различни хора, пишат писма и искат Йелена да ги лекува. “Йелена е още малка и няма да разреша да се занимава с това, докато не порасне и докато не видим за какво става дума. Освен професор Премович никой друг не се е поинтересувал от тези нейни необичайни способности. Бихме искали да се консултираме и с други специалисти”, казва майката на Йелена. /БЛИЦ