Документален филм, чиято цел е да вдъхнови протести срещу фермерите от военно настроени вегани, е описван като толкова страшен, че дори и най-закоравелите зрители не могат да го изгледат до край, пише в "Дейли Мейл". 


Dominion, документалната лента от 2018 година, използва кадри от дронове и скрити камери за заснемането на случващото се във фермите за животни.

Филмът е умишлено заснет така, че да роди ново поколение от по-военно настроени вегани, които да организират атаки по фермите и местата за преработка на месо. Ключово искане на веганите протестъри, които наскоро се опитаха да спрат работата на голяма ферма до Мелбърн, е филмът да стане задължителен за всички деца, навършили 15 години, в училищата. 

 

Хората, гледали филма, твърдят, че са от дъното на душата си шокирани и притеснени от кадрите. "Изгледах 6 минути от филма. Само толкова издържах", пише човек, гледал лентата в мрежата. 

"Започнах да плача, доповръща ми се", продължава той. 

"Трябваше да го спра. Беше твърде шокиращо. И без това вече съм веган, нямаше нужда да си причинявам такава болка. Плачех през цялото време. Никога не съм ял месо през живота си. Наистина е тотално откачен", пише друг. 

"Мисля, че филмът трябва да стане задължителен за гледане в училищата. Наистина е труден за гледано, но го направих вече няколко пъти с мои приятели", казва трети. 

Всички, които ядат месо, трябва да го изгледат, категоричен е четвърти. 

Документалната лента показва как животните са хвърляни и удряни с палки, докато опитват да избягат от клането си. 

Други сцени показват условията, в които живеят животните във фермите. 

ВНИМАНИЕ! КАДРИТЕ НЕ СА ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ СЪРЦА И НЕРВИ! СЦЕНИ НА НЕВИЖДАНО НАСИЛИЕ!

Целият филм може да бъде изгледан ТУК!

Превод и редакция: БЛИЦ