Британският премиер Борис Джонсън се оказа заклещен в колата си в Берлин докато германският канцлер Ангела Меркел го очакваше за срещата в Берлин.
 
На червения килим Меркел очакваше Джонсън да се присъедини към световните лидери, които са в германската столица да обсъдят ситуацията в Либия. Скъпият черен автомобил паркира точни пред нея, но охранителката, която трябваше да отвори вратата на Джонсън, се затрудни.
 
Вратата се отвори едва след няколко напъна на служителката и от там най-накрая излезе британският премиер.


 
Мнозина разтълкуваха това като метафора за Брекзит и затрудненията, които Великобритания изпитва да се впише в ЕС.
 
Световните агенции припомнят, че неотдавна предшественичката на Джонсън – Тереза Мей, имаше подобен проблем, когато отново трябваше да се среща с Меркел в Берлин.


 
Както БЛИЦ съобщи, на срещата на върха в Берлин присъстват генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, президентите на Турция,  Франция и Русия - Реджеп Тайип Ердоган, Еманюел Макрон и Владимир Путин, британският премиер Борис Джонсън, държавният секретар на САЩ Майк Помпео, представители на Алжир, Египет, Обединените арабски емирства и Китай. В Берлин пристигнаха и Файез Сарадж, ръководителят на Правителството на националното съгласие (ПНС) на Либия, и фелдмаршал Халифа Хафтар, командир на Либийската национална армия (ЛНА).

Превод и редакция: БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!