Руските власти няма да изтеглят войските си от Украйна , ако няма значителни контранастъпателни операции на наша територия. Ако това не се случи Руската федерация няма да бъде принудена да отстъпи дори и при най-ефективната политическа подкрепа за Киев от Запада.

Много е важно, сега партньорите на украинската държава, наред с успешните контранастъпателни действия, активно да работят в политическата сфера, използвайки интереса на Руската федерация, заяви генералът от армията, бивш ръководител на Службата за външно разузнаване на Украйна Микола Маломуж в интервю за Obozrevatel.

„Кремъл ще трябва да напусне (от Украйна – ред.) по условията на Запада и да се оттегли от Донецк, Луганск, а в бъдеще и от Крим. Но това ще стане под военния натиск на нашите въоръжени сили и политическия натиск на партньорите и третите страни. Например Китай, Индия, Турция...", каза експертът.

Маломуж добави, че е възможна комбинация от стратегически военни успехи и политически натиск от страна на държавите върху руското ръководство.

„... Тогава под натиска на нашите войски по-голямата част от окупираните територии ще са освободени, а след това руснаците напълно се ще изтеглят под натиска на обстоятелствата – както вътрешни военни, така и външни“, смята генералът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук