По време на лекция на Стивън Л. Куаст става ясно, че военните заедно с техните индустриални партньори са разработили напълно нова технология. С негова помощ може да се промени живота на човечеството завинаги.
 

Куаст  направил доста странно изявление, в което се казва, че в момента САЩ разполагат с революционни технологии, които лесно могат да направят всички съществуващи космически възможности напълно остарели.

Наскоро напусналият ВВС на САЩ генерал лейтенант Стийв Куаст каза по време на реч в колежа Хилсдейл, че САЩ може да създаде технология, която „да може  да достави всяко човешко същество от всяко място на планетата Земя на всяко друго място за по-малко от час“.

Изявлението на бившия ръководител на командването за обучение в авиобазата в Сан Антонио беше цитирано от The Drive.

Днес все още технологията е в тестов етап. Според Кваст той е работил 33 години с учени, които разработвали тази невероятна технология.

Той добавя още, че всъщност тази разработка вече съществува. И това изобщо не е теория. Скоро хората ще могат да пътуват буквално за час до всяко кътче на планетата, без да влагат абсолютно никакви усилия.

Както подчертава вестникът, изявлението на генерала е направено на фона на изказвания на други американски военни за явления, за които все още няма обяснение.

Той  е подал оставка през септември тази година, най-вероятно заради изявления относно космическите технологии
 

Превод: БЛИЦ