В Германия започна процеса срещу жена, която замразила три от децата си след раждането им. Трупчетата бяха открити случайно през май тази година от две от по-големите й три деца.
Адвокатът на жената прочете изявление от нейно име, в което тя признава, че е замразявала бебетата си, но отрича да ги е убивала. В изявлението се казва, че майката, която вече имала три деца, била дълбоко "раздвоена" дали да има още деца.

Следващите й бременности "не били нито планирани, нито непланирани", казва се в изявлението, в което се изтъква и че жената "отчаяно се бояла от лекари". За да избегне ужасната ситуация да се срещне с лекар, тя просто чакала, когато забременеела. Жената, чието име не се съобщава, е обвинена в непредумишлено убийство на двете си новородени през 2003 и 2007 година. Смята се, че има и трето дете, което е убила, след като го е родила през 1986 или 1987 г., но давността по случая е изтекла.

Разследването по случая започна през месец май, когато подрастващият син на жената открил три малки телца увити в хавлиени кърпи и запечатани в найлонов плик във фризера. Като заподозряна за тяхното убийство бе задържана майката, 44-годишната Моника Х. от градчето Венден в Северен Рейн-Вестфалия. Жената живее в града от 1984 г. заедно с 47-годишния си съпруг, двама синове на по 18 и 22 години и 24-годишна дъщеря. Полицията смята, че бебетата са били живородени и умъртвени по-късно. На зловещата находка се натъкнали две от децата в семейството. Останали сами, тъй като родителите им заминали за уикенда, младежите решили да похапнат замразена пица. Фризерът обаче им се сторил претъпкан с храна с изтекъл срок на годност, така че решили да го почистят. И тогава на дъното открили три еднакви найлонови плика. При отварянето на единия отвътре се подали глава и ръка на бебенце, увито в кърпа. Потресени от откритието си, младежите изчакали завръщането на родителите им. След проведения разговор родителите и дъщеря им сами отишли в полицията, за да разкажат за труповете.
Майката бе в шок и изпитваше огромна вина, разказа следователят Мартин Фелдман. Тя говорела объркано и на пресекулки за случилото се. Нито съпругът на Моника, нито някой от семейството й подозирал за стореното от нея. Никой никога не разбрал и че жената е била бременна. Тя успявала да скрие, че ще става майка, обличайки се в широки дрехи, след това раждала в банята. /БЛИЦ