Ангела Меркел призова германките да се борят с кризата с изнасилванията.

В страната има случаи на стотици изнасилвания, по-голямата част от които са извършвани от мигранти от Афганистан, Мароко, Ирак, Судан, Сирия, Еритрея и други страни от Близкия изток и Африкам, пишат медии.

Жалбите на жертвите в полицията обикновено не дават никакви резултати, тъй като мигрантите почти никога не се намират и ако бъдат открити, те се освобождават много скоро, вероятно след провеждане на превантивен разговор.

И сега Меркел казва, че всеки трябва да знае, че ако изнасили някого, ще трябва да плати глоба.

Доколко глобата ще помогне на жертвата? Значителен процент от изнасилените никога не се връщат към нормалния си живот, а някои обикновено предпочитат да се самоубият, а Меркел вярва, че глобата е това, което трябва да се използва за сплашване на изнасилвачите.

Сега сексуалното насилие в Германия се сравнява по мащаб с епидемия, защото канцлерът допусна повече от един милион мигранти в страната. Някои от представителите на Близкия изток, които бяха любезно приети в страната, са недоволни от стандарта си на живот, разбирате ли, не им е била дадена кола и апартамент. Ето как някои експерти обясняват агресията към женския пол.

Само за периода от март до началото на юли тази година полицията в Берлин съобщава за 210 случая на изнасилване. Освен това на изнасилване са изложени не само жени, но и деца, а в редки случаи и мъже.

С целия този ужас Германия се тревожи повече за толерантния си облик, отколкото за осакатената съдба на изнасилените. Известно е, че в страната има политическа директива - да не се разгласяват престъпленията, извършени от бежанци, за да не се подбуждат антимигрантски настроения. Така се грижат за тях.

През 2016 година беше регистриран рязък скок в раждаемостта, тъй като германките започнаха масово да раждат от мигранти. А през 2015 г. раждаемостта в Германия се е увеличила с 50%, достигайки рекорд за жените на 33 и повече години.

Днес статистиката е такава, че в Берлин средно почти две жени стават жертви на тежко сексуално насилие всеки ден, а Меркел в своята сантиментална реч споменава, че всяка трета жена е била подложена на психическо или физическо насилие поне веднъж в живота си.