Пореден конфликт между баща и деца, който едва не завършил с трагедия, се разиграл в провинция Сисакет - Тайланд.

29-годишният Сак Дуанджан се върнал през нощта вкъщи и решил, че е подходящо време да поиграе на любимата си игра на телефона, при това без да изключи звука. Членовете на семейството му, които към този момент отдавна си били легнали, се ядосали. Пастрокът на младежа изключил Wi-Fi, за да може най-накрая да заспи на тишина. 

Това, обаче, предизвикало яростен скандал. Сак започнал да крещи по адрес на пастрока си и започнал да удря и чупи вещи из къщата.

За да го успокои, мъжът дори го ударил няколко пъти. Конфликтът сякаш утихнал, но младежът решил да си отмъсти. Майката на младежа видяла как сипва нещо в буркан и излиза на улицата. Сутринта жената отишла за вода, за да приготви ориз и намерила в кладенеца плаващи на повърхността пестициди. Майката до последно не вярвала, че сина й иска да я отрови, макар и да имал проблеми с поведението си и пристъпи на агресия, които никой не можел да контролира. По-късно той сам се признал и казал, че се ядосал, когато му прекъснали играта. Уморено да живее в страх, семейството моли местните чиновници за помощ и искат да отправят Сак на лечение. 

Превод БЛИЦ