Рутинна операция по поддръжка на един от европейските центрове за данни на "Google" е причинила временния срив в пощенската услуга Gmail по-рано тази седмица.
Според обяснението в блога на компанията обикновено подобни дейности не водят след себе си никакви проблеми, тъй като акаунтите на потребителите временно се пренасят на друг център за данни.
В случая от вторник обаче някои програмни доработки, предназначени да осигурят съхранение на данните на потребителите по-близо до тяхното географско местоположение, са предизвикали неочаквано претоварване, което се е разпространило и по останалите центрове за данни.
Gmail излезе от строя за няколко часа във вторник. Потребители от цял свят алармираха, че нямат достъп до своите пощенски кутии.
На "Google" е отнело около един час да отстрани проблема, съобщава Асасио Круз, един от мениджърите на компанията, упълномощен да говори по случая. Източникът на проблема е локализиран и "Google" работи по него, така че в бъдеще да не се повтаря подобен инцидент. /technews.bg