Нов тулбар предлага търсене в уеб и локалния компютър.
Google пусна нова версия на своя тулбар за Internet Explorer. Инструментът ще позволи на потребителите да търсят информация както в уеб, така и във файловете и приложенията на локалния компютър, независимо дали са отворили или не браузъра, съобщава TechNews.bg. Тулбарът се разполага точно до Start бутона в лентата със задачи най-долу на десктопа. В своя блог Google посочва, че новият софтуерен инструмент е опит да се постави фокуса отново върху търсенето.

Още по-важното е, че потребителите могат да стартират Google търсене, независимо от това дали са отворили или не своя браузър, благодарение на Quick Search Box (QSB), допълват от компанията. Очевидно е, че по този начин потребителите ще виждат спонсорирани връзки и в резултатите от десктоп търсене, така както е при търсене през Google.com.

Нова характеристика в тулбара е стартовата страница с отметки (bookmarks) и последните посетени страници. Първоначално подобна страница се появи в браузъра Chrome, след това в тулбара за Firefox, а сега и в този за Internet Explorer. Добавена e и услуга за синхронизиране, която позволява достъп от различни компютри до едни и същи Google отметки на страници и информация за попълване на форми. /БЛИЦ