Ако говорим за различни варианти за бъдещето, няма как да не споменем скандалната книга на Джон Коулман „Комитетът 300. Тайните на световното правителство“.

Публикувана е през 1992 г. и в нея авторът говори за неща, които обикновените смъртни не би трябвало да знаят, например, че има група банкери, индустриалци и магнати, които искат да постигнат световно господство. Писателят е бивш служител на британските разузнавателни служби и е убеден, че нашето бъдеще, далеч не е безоблачно, съобщава "Труд".

Коулман твърди, че „Комитетът на 300-те“ се е появил около 1727 г., от обединени представители на английската аристокрация. Това е тайна мощна организация, която сега включва елита на Великобритания, САЩ и други страни. Те имат една цел - световно господство. Ето какво пише бившият разузнавач за тези световни господари:

„По време на моята кариера като офицер от британското разузнаване, многократно ми беше даден достъп до строго секретни документи, чието съдържание беше необичайно, разкриващо какъв вид власт контролира и управлява правителствата на много страни. Това толкова ме възмути, че реших да кажа на света всичко, което е скрито.

Представете си много могъща група, която не признава национални граници, включително банкиране, застраховане, въгледобив, търговия с фармацевтични продукти и петролна индустрия, чиито членове са единствено отговорни пред представителите на тази група.

Това е "Комитетът на 300-те" - върховният контролен орган, който управлява света от 1897 г. насам. Ядрото му днес се състои от 300 от най-влиятелните хора на планетата.“

Влиятелни организации

Коулман смята, че за „Комитета на 300-те“ работят много влиятелни организации, някои от които са изброени в книгата. Към какво се стремят те? Бившият агент е убеден, че искат да създадат Едно световно правителство. Властта ще се прехвърля както през Средновековието, лидерите ще се избират измежду наследниците на олигарсите.

Кодексът на законите също трябва да бъде единен, неговото прилагане трябва да се наблюдава от полицията, принадлежаща към Единното световно правителство, същите тези закони ще бъдат прилагани насилствено по целия свят, тяхното прилагане ще се наблюдава от военните.

В бъдеще няма да има отделни държави, поне няма да бъдат разделени с граници. Всички ресурси ще бъдат контролирани само от членове на „Комитета на 300-те“, селското стопанство също ще бъде в техни ръце и те възнамеряват да контролират производството на храни.

От време на време умишлено ще се създава недостиг на вода и храна, така че хората да разберат, че зависят от „Комитета на 300-те“ за всичко.

Който се бунтува, ще умре от глад. Атомните електроцентрали и промишлеността ще бъдат унищожени, а това, което е останало, ще бъде под контрола на правителството. Ще избухват умишлени воини и хората ще се унищожават един друг под наблюдението на правителството.

Какво ще стане с останалите

Ако всичко успее, тогава няма да остане средна класа, ще има само управляващи и слуги. Тази книга казва, че според плановете до 2050 г. 4 милиарда души, наречени „безполезни ядящи“, трябва да бъдат унищожени. Как ще стане това?

Организирани епидемии от бързо възникващи фатални болести, локални войни, глад. Това е необходимо, за да може световното население да достигне управляемо ниво. Ако се вярва на написаното, ще останат 1 милиард, а от тях - 500 милиона китайци и японци, защото са свикнали безпрекословно да се подчиняват на властта.

Всеки човек ще има свой собствен идентификационен номер, който ще се съхранява в компютър на НАТО заедно с подробно досие за лицето. Парите ще изчезнат и всички ще имат дебитни карти. Нарушителите ще бъдат наказвани със спиране на картата им, като времето зависи от тежестта на нарушението.

Попадането в черния списък означава, че човек няма да получава никакви продукти или услуги, а опитът да се продадат например стари монети ще се счита за престъпление, наказуемо със смърт.

Хората ще трябва да приемат задължително „възстановяващи“ лекарства, които променят съзнанието. Те ще бъдат добавени към храната и водата. Така ще бъдат лесно управляеми и ще изпълняват заповеди.

Ограничения и забрани

Според книгата на Джон Коулман, ще бъдат въведени много ограничения и забрани. Всички християнски църкви ще бъдат забранени, ще остане само една религия, която вече съществува тайно от 1920 г. В същото време сатанизмът няма да бъде забранен, нито пък черната магия, напротив, всичко това ще се изучава в училище.

Бракът трябва да изчезне. Деца, разбира се, ще се раждат, но те ще бъдат вземани от родителите си в ранна възраст и отглеждани в държавни институции. Ще има и ограничения за броя на децата: не повече от две.

Ако жената забременее отново, принудителен аборт и стерилизация. Ще има строг контрол върху образователната система, така че след време тя да рухне. Децата ще получат възпитание, което ще ги ожесточи.

Лекари, зъболекари, лекарства - всичко това ще се предоставя само със специалното разрешение на регионалните контрольори. Няма да има банки, с изключение на една Световна банка, всички частни банки ще са незаконни.

Заплатите също ще зависят от Световното правителство, възнаграждението ще се дава по предварително определена скала.

Всичко това изглежда като сюжет от книга за научна фантастика и дано си остане само измислица, защото такава картина на света не е развитие, а деградация.