Вторият син на английската кралица Елизабет II - принц Ендрю, бившият британски премиер Тони Блеър и легендарният фронтмен на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър са сред най-известните имена от британското обкръжение на опозорения за педофилия американски милиардер Джефри Епщайн. Това съобщава в. "Мирър".
 
БЛИЦ припомня, че 66-годишният финансист се самоуби в килията си в американски затвор, но разследването на извращенията му няма да бъде прекратено. От ФБР са съобщили, че в "малък черен тефтер" са вписани 301 имена на британски знаменитости, сред тях много от т. нар. благородници - лордове и дами.
 
Агенти на ФБР щурмуваха с катери частния остров на извратения милиардер, наречен още Острова на педофилите. Американските разследващи възнамеряват да задълбаят и в британските връзки на Епщайн, за когото е доказано, че осигурявал на свои познати и приятели непълнолетни момичета за секс оргии.
 
В събраните материали от над 2000 страници имало "някои изобличаващи неща, включително и за няколко британци", съобщи за "Мирър" източник от разследването.
 
Сред опозорените британци е Гислейн Максуел, бивша любовница на Епщайн, дъщеря на британския медиен магнат и милиардер от чешки произход Робърт Максуел, загинал загадъчно по време на плуване край яхтата си през 90-те години.
 
Според твърдения пред съда 57-годишната Гислейн, набедена за сводница, е правила секс с принц Ендрю, втория син на кралицата, което бързо бе отречено от Бъкингамския дворец, за да не падне и капка съмнение в благопристойността на фамилията.
 
В досие на американския съд Йоханна Сьоберг твърди, че принцът, който е осми на опашката за кралската корона, е опипвал гърдите й през 2001 г. в дома на Епщайн в Ню Йорк.

"Всяко предположение за непристойност спрямо непълнолетни е категорично невярно", заяви говорител на кралското семейство.
 
Парламентаристи обаче призоваха да бъде разследвана връзката на принц Ендрю с опозорения американски милиардер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!