Скандален флашмоб, жертвите на който са малки деца, набира популярност в мрежата. Родителите поставят парчета разтопено сирене върху лицето на бебетата, заснемайки всичко на видео. Те поставят клиповете в социалната мрежа, очаквайки вълна от харесвания, пишат световни медии.

Първото видео с подобно действие събра 8 милиона харесвания. След това много родители повториха действията от кадрите. Въпреки това, ако потребителите са щастливи да се подиграват с децата си, психолозите смятат, че забавлението е жестоко и унизително.

Участниците в новия флашмоб са родители и техните деца. Задачата е да се хвърли разтопеното парче върху лицето на детето и да се изчака реакцията. Резултатът е различен - някои бебета плачат, други се смеят.

Производителите на сирене пък са недоволни от флашмоба. 

"Това е бохохулство. Не е редно да се прави подобно нещо с хранителен продукт, за чиято изработка хората се трудят", казва Олег Сирота, производител на сирене.

Психолозите пък смятат, че подобни действия биха довели до заекване у детето. "Това е начин да се осигури възможност детето да започне да заеква! Детето не очаква агресивно действие от страна на майката. Когато хвърляте нещо върху лицето му, това е агресивно действие. Това е чудесен начин за манипулиране на общественото съзнание", убеден е терапевтът Мирослава Буш.

Превод: БЛИЦ