Премиерът Кириакос Мицотакис проведе извънредна среща в петък с министъра на финансите Христос Стайкурас и други служители на министерството, за да обсъди въздействието на коронавируса и неговите последствия върху националната икономика и домакинствата и предприятията на страната.

Според изявление на кабинета на премиера, служителите на министерството представиха алтернативни сценарии и предложиха мерки за всеки по отношение както на пазара на труда, така и на пазарите на продукти и услуги.

Финансовият министър поддържа постоянна комуникация със своите колеги от Европейския съюз, за ​​да оцени ситуацията както в блока, така и в Гърция и участва в съвместни действия и инициативи, съобщи правителството.

Заместник-министърът на финансите Теодорос Скайлакакис предприема координация на контактите с представители на различните сектори на икономиката, засегнати (или потенциално засегнати) от разпространението на коронавируса, за да могат да се предприемат съответните действия, се добавя в правителственото изявление.

Министерството на финансите се опитва да установи възможни намеси, за да облекчи удара върху конкретни професионални категории и дейности, като например отмяна на карнавални празненства, с подкрепа, която вероятно ще бъде предоставена на предприятия в Патра.