Технологичният гигант Huawei дава първи признаци на живот в китайската икономика, след като пусна на пазара най-новите си смартфони от серията P40.


Това е ясен знак, че животът в Китай тръгва към нормализиране след епидемията от коронавирус, вихреща се в момента в Европа и Северна Америка.

От компанията потвърдиха, че 90% от служителите в Китай са се върнали на работа, което е около 135 000 работници.

Мнозина експерти прогнозират ниски резултати на пазара за новите смартфони, но все пак мненията са, че това няма да продължи прекалено дълго и отварянето на вътрешния пазар ще позволи на Huawei да натрупа нужните дивиденти.

Любопитното при представянето на P40 бе, че то не се състоя на обичайното си грандиозно шоу, а бе проведено онлайн, за да се избегне струпването на голяма маса хора, тъй като пандемията все още е налице и никой не би искал отново да се стига до масова карантина в Китай.

По се отнася до спецификите на новите модели, те вече не включват голяма част от приложенията на Google, като YouTube, Maps, Play Store и Google Assistant, което е в резултат на търговската волна със САЩ, за която някак позабравихме в изминалите месеци.