Майка публично се възмути от бездушието, което демонстрира в интернет собственият й син. „Геройската” постъпка на студента от Университета в Кеймбридж Роналд Койн беше заснета във видеоклип и разпространена в социалните мрежи, където предизвика вълна от възмущение, съобщава „Индипендънт”.
На клипа се вижда как възпитаникът на престижното учебно заведение пали банкнота от 20 паунда пред очите на бездомник. Заради извършеното той е изгонен от Консервативната асоциация на университета. Твърди се, че Койн е далечен роднина на първия министър на Шотландия Никола Стърджън.
 

„Наистина не знам защо той е направил нещо толкова безразсъдно и жестоко”, заяви пред медиите майка му Сандра Маклафлин от дома си в Ливънгстън. „Много е изненадващо. Ние сме нормално семейство. Не сме някои контета, той не е конте”, добави тя.
 

Младият Роналд дори бил доброволец в приют за бездомни в Единбург за цели две години. Дори след злополучния инцидент с изгорената банкнота той и приятелите му отишли там, за да раздават чай, кафе и сандвичи на бездомници.
 
Ето какво разказва бездомникът Райън Дейвис за случката: „Бездомен съм. Попитах един човек дали има дребни. Бях любезен както винаги. Той каза: „Нека видим какво имам” и извади 20 паунда и тръгна да ми ги дава. Не можех да повярвам на късмета си, нали разбирате. Но след това той ги дръпна и го запали, изгори и ги каза: „Какво ще кажеш за тези дребни, превърнах ги в пламъци”. Беше отвратително. Беше ужасно. Чиста злоба”.

Превод и редакция: БЛИЦ