Известният английски комик Фреди Стар е оставил българската си приятелка да покрива дълговете му, включително 5000 паунда, пише Мирър.

Нели Георгиева, 46-годишна, която го намери мъртъв през май в дома му в Коста дел Сол, на 76 години, е преследвана заради дългове, които Стар трупал от години.

"Фреди никога не е платил нищо," казва тя.

„Сега трябва да платя много пари, но нямам толкова. Те са за сметки за вода и общински такси, включително за споделения басейн в комплекса.

„Същото беше и с електричеството. Фреди не даде пари и трябваше аз да платя почти 2 500 паунда. "Комикът, който спечели милиони през 70-те и 80-те, многократно цял живот пренебрегвал сметките си.
Бащата на шест деца Фреди помолил Нели да се омъжи за него, преди сърдечен удар да го убие.

Бившата медицинска сестра, която работила за него четири години, каза, че разбрала за дълговете му, когато двама съседи започнали да искат да плаща сметките.

Родената в България Нели сега отчаяно посещава гроба на Фреди до майка му Хилда в Ливърпул.Тя казва: „Често ходя да го видя. Липсва ми всеки ден. "

Двойката била застрашена да остане без дом.

Нещата тръгнаха за зле, когато Фреди загуби дело за клевета срещу Карин Уорд, която казва, че той пъхнал ръка в полата й през 1974 г., когато тя била на 15 години.Съдия на Върховния съд реши, че тя казва истината и адвокатите й осигуриха обезщетение, което му струваше апартамента в Коста за 170 000 паунда.

Апартаментът бил обявен на търг, но комикът умрял преди да бъде продаден.

Той се пресели в Испания, след като загуби случая за клевета и използваше кислородна маска в последните си дни, преживявайки четворна операция за байпас на сърцето през 2010 г.

Фреди печелеше 2 милиона паунда годишно в своя пик и притежаваше яхти, хеликоптер и кон, печелил е национална награда. Но той се бори и с 20-годишна пристрастеност към валиума.

Превод: БЛИЦ