Индия проведе още един успешен тест в неделя на балистичната ракета "Агни-4", която може да носи ядрен заряд, според индийската Организация за изследвания и развитие в областта на отбраната , подчинена на Министерството на отбраната на страната, предават осведомителни агенции, цитирани от Фокус.

Стартът се състоял рано сутринта в неделя от тестовата площадка Абдул Калам на остров в Бенгалския залив край бреговете на източната част на щата Ориса. Днешният тест на "Агни-4" е седми поред, посочват от организацията. "Модерно и компакт
Стартът се състоял рано сутринта в неделя от тестовата площадка Абдул Калам на остров в Бенгалския залив край бреговете на източната част на щата Ориса. Днешният тест на "Агни-4" е седми поред, посочват от организацията.

"Модерно и компактно радиоелектронно оборудване, осигуряващо високо ниво на надеждност и точност, е инсталирано на тази последна ракета", се казва в съобщението. Днес Индия има четири вида ракети Агни в експлоатация: „Агни-1“ с обхват от 700 км, „Агни-2“ - 2 000 км, „Агни-3“ и „Агни-4“ - от 2.5 хиляди до 3,5 хиляди километра.

Очаква се "Агни-5" с обхват от над 5 хиляди километра да влезе в експлоатация след провежданите тестове. Също така се разработва ракета "Агни-6" с обхват до 10 хиляди километра и възможност за стартиране от подводница.