67-годишна китайка роди момиченце, заченато по естествен начин, съобщава „Мирър”. Тиан Ин разбрала, че е бременна, на 6 април по време на планиран медицински преглед в Пекин. Въпреки препоръките на лекарите, тя решила да задържи бебето.

Медиците определили пациентката като високо рискова. На 34-ата седмица от бременността искали да й направят цезарово сечение заради резките промени в кръвното й налягане и високите нива на захар в кръвта й. Бъдещата майка обаче отказала. Две седмици по-късно лекарите извадили бебето.На 25 октомври Тиан родила здраво момиченце с тегло 2,5 килограма. Нарекли го Тианки, което в превод означава „изпратен от небето“.

Детето е под непрекъснато наблюдение в отделението за интензивно лечение на новородени.

По време на операцията Тиан, която по-рано работела като медицинска сестра в педиатрия, била в съзнание. След раждането тя е настанена в интензивно отделение.68-годишният съпруг на родилката, който е адвокат по професия, казва, че бременността не е била планирана. Синът и 40-годишната им дъщеря прекъснали връзка с тях, когато разбрали, че родителите им смятат да задържат бебето.Тиан е категорична, че ако можеше да се върне назад, отново би направила същия избор. И признава, че раждането било прекалено болезнено.  Тя споделя още, че смята да види дъщеря си пълнолетна и заедно с мъжа си се гласят да живеят до 110-годишна възраст. Майката добавя, че не смята да разчита на помощта на децата и внуците си.

Превод: БЛИЦ