Съюзът между дизайнерите на висша мода и архитектите е на път да промени радикално света на луксозните сгради. Доказателство за това е все по-силно настъпващият феномен с италианските стилисти, които проектират суперлуксозни произведения на архитектурата, съобщава Pronto Sofia.
След Armani, Fendi и Versace, още един италиански дизайнер се впуска в това приключение, свързано с интериорния дизайн на сгради.
Групата Ferragamo ще реализира 120 ексклузивни penthouse в Дубай, във вътрешността на небостъргача Pentominium. Той ще бъде завършен през 2012 година и ще бъде най-високата сграда за жилищни нужди в света.
120-те й етажа ще достигнат височина от 500 метра. Архитектурният проект е дело на английската компания Aedas, която оперира във всички сфери на архитектурата и е доста позната в Близкия Изток.
Според Джорджо Армани фактът, че дадена сграда се прави „по мярка“, по подобие на облеклата, е допълнителна гаранция за качество.
Във вътрешността на небостъргача Burj Dubai Армани е проектирал до най-малкия детайл всеки от 144-те частни апартамента, разположени между 9-ти и 16-ти етаж.
„Дадох уникален и персонализиран вид на всеки един апартамент, защото исках да подсиля чувството за интимност, съчетавайки по различен начин цветове, тъкани и материали“, каза дизайнерът пред италианските медии.
Armani Residences са перфектна и хармонична комбинация между частното измерение на едно жилище и космополитния проект на Armani Hotels&Resorts.
Armani работи в момента и по проект за известния плаж на Sidi Abdel Rahman на египетското крайбрежие. Стилистът проектира обзавеждането и дизайна на еднофамилни вили, всяка от които с площ между 250 и 500 кв.м. За обзавеждането им дизайнерът използва своята Home Collection.
Fendi Casa също гледа на Изток. Неотдавна компанията подписа договор за обзавеждането на 450 апартамента в рамките на проекта Sky Garden във финансовата зона на Дубай.
Проектът предвижда инвестиции от поне 30 милиона евро през следващите 18 месеца. Fendi Casa ще се погрижи и за интериорния дизайн на 17-ия етаж от небостъргача, който ще служи като show room на римската марка.
Versace пък действа засега най-вече в Северна Америка, където започна работа по реализирането на суперлуксозни апартаменти в Атланта и Ню Йорк. Заедно с израелската групировка от сферата на имотите Afi компанията на Донатела Версаче ще реализира 50 апартамента, общи зони и спа-център на първите два етажа на Clock Tower.
Тя се намира в Madison Square Park и е един от най-старите небостъргачи в Ню Йорк. Горната й част е нещо като свободна интерпретация на прочутата камбанария на „Сан Марко“ във Венеция. /БЛИЦ