Баш-майсторът от Бергамо Енрико Бертолино заплаши съгражданите си и всички жители на Ломбардия, че ще им зазида вратите, ако продължават да излизат от домовете си във времето на чумата – коронавирус.

Италия постави днес нов черен рекорд от умрели и заразени с COVID-19 ВИДЕО

В разпространеното от него чрез социалните мрежи видео той напомня на италианците, че най-добрата защитна крепост срещу напастта са домашните стени. Зад които сега трябва да си стоят всички, ако искат да оцелеят и те, и хората които обичат, уточнява в. Монитор.

Бертолино, чиято видео изцепка бе удостоено за нула време с милиони лайкове и който май ще се окаже дигизиран актьор от Бергамо, обещава на пострадалите от интервенцията му с мистирия, тухли и хоросан, да раззиде портите им веднага щом опасността отмине.

А днес балконите и прозорците на Италия са окичени с националния трикольор така, както не са били кичени дори при спечелването от „Скуадра адзура” на световната купа по футбол.

Със знамето в зелено, бяло и червено жителите на Апенините демонстрират както единството си срещу ударилия ги безмилостно коронавирус, така също преклонението пред идеалите на онези патриоти, които преди 159 години на днешния ден осъществяват обединението на страната.

Освен видимия символ на единението – държавния флаг, във вторник от балконите и жилищата се разнасяше постоянно и звуковия – националния химн. Къде от мощни високоговорители, къде от индувидуални изпълнения, които някъде по обяд и привечер се обединиха в мощен повсеместен хор.

Другата много добра новина от днес е съобщението на четирикратния премиер на страната и свръх успял предприемач Силвио Берлускони, че дарява 10 млн. евро за строителството в Милано на специализирана болница за лечение на „Ковид-19“.