Силите на реда арестуваха в Истанбул ръководител на организирана престъпна група, действаща в Русия, съобщава "Марица", позовавайки се на турския вътрешен министър Али Йерликая.

Шамил Амиров, един от ръководителите на синдиката за организирана престъпност „Крадци в закона“, беше издирван от Интерпол със синя бюлетина за измама. Той беше заловен в Истанбул по време на операция „Клетка-15“, написа Йерликая в платформата за социални медии X, бившия Туитър.

Той съобщава, че Истанбулската дирекция за борба с организираната престъпност е установила, че Амиров живее в квартал Сариер в европейската част на града.

„Нашата борба срещу международните и национални центрове за организирана престъпност и наркотрафикантите ще продължи все повече“, допълни министърът.

„Решени сме да изчистим страната си от международни и национални организирани престъпни групи. Ще ги хванем един по един и ще ги изправим пред правосъдието“, добави той.

Шамил Амиров е на 45 години. В Русия е участвал и в дела за членство в организирана престъпна група и финансови измами. След като се премества в Турция, той започва да участва в престъпления заедно с инфлуенсърите Дилан и Енгин Полат, които бяха арестувани през ноември 2023 г. по дело за измама.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук