Ким Йо-Чон, сестра на председателя на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун, която заема длъжността заместник-отдел в Централния комитет на Корейската трудова партия, пристигна в понеделник във Владивосток, за да подготви срещата на лидерите на Северна Корея и Русия. Това съобщи във вторник вестник Chosun Ilbo, цитирайки собствени източници.

"На 22 април сутринта Ким Йо-чон отлетя от Пхенян до Владивосток, като пристигна в Русия по-рано от Ким Чен-ун, за да завърши последната подготовка за срещата", пише вестникът. 

Според него, във Владивосток, тя се срещна със секретаря на Държавния съвет Ким Чан-сон, който вече се намира в града, уточнява Фокус.

По-рано бе съобщено, че той посети кампуса на Далекоизточния федерален университет, където, според някои южнокорейски медии, на 25 април ще се проведе среща на върха и където лидерът на Северна Корея и членовете на делегацията ще отседнат. Ким Чан-сон бе забелязан и на жп гарата на Владивосток, където се очаква да пристигне със воя брониран влак Ким Чен-ун на 24 април.

Държавната информационната агенция на Северна Корея KCNA съобщи във вторник, че председателят на Държавния съвет на КНДР "скоро ще посети Русия", по време на посещението се планират преговори "между другаря Ким Чен Ун и руския президент". 

Агенцията отбеляза, че посещението на лидера на Северна Корея ще се проведе по покана на руския президент Владимир Путин. Това е първото официално потвърждение в медиите на Северна Корея на планираната среща на лидерите на двете страни. Мястото и времето на срещата на върха не е указано от севернокорейската агенция. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!